Ga terug naar het overzicht Stagiairs delen hun ervaringen over een stage bij de Elzinga Groep

Stagiairs delen hun ervaringen over een stage bij de Elzinga Groep

Als erkend leerbedrijf biedt de Elzinga Groep stageplaatsen voor MBO BOL en BBL studenten. Ook HBO studenten kiezen steeds vaker voor een stage binnen ons bedrijf. Maar, hoe ervaren studenten een stage bij de Elzinga Groep? Glen Feddema en Jurriën Zuidhof delen hun ervaringen over een stage bij Elzinga Machinefabriek.

Glen loopt sinds september stage op de engineersafdeling van Elzinga Machinefabriek. De derdejaars student Werktuigbouwkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen werkt aan een interne opdracht voor de Machinefabriek. Hij zorgt ervoor dat het tekenpakket van de E-Grab wordt aangevuld. Zo past hij de materialenlijst aan en zorgt hij ervoor dat de juiste artikelcodes en productiekosten hierin worden verwerkt. Daarnaast is Glen zo nu en dan in de werkplaats voor zijn onderzoek: “De afwisseling in mijn werkzaamheden zorgt ervoor dat mijn stage zo leuk is. Naast het werk op kantoor ben ik regelmatig te vinden in de werkplaats.”.

Ook Jurriën vindt de afwisseling in zijn werkzaamheden belangrijk. De derdejaars student Technicus Engineer aan het Noorderpoort zocht een plek waar hij zowel op kantoor mee kan kijken, maar vooral in de werkplaats bezig kan zijn. Deze combinatie heeft hij gevonden bij Elzinga Machinefabriek. Jurriën ondersteunt en helpt de collega’s van de Machinefabriek mee. Daarnaast voert hij geregeld werkzaamheden zelf uit. “Mijn stage binnen de Machinefabriek is leuk omdat er serieus en hard wordt gewerkt, maar ook tijd is voor een grapje tussendoor”. Daarnaast geeft Jurriën aan dat er ruimte is om te leren: “Naast het ondersteunen en meehelpen mag ik ook opdrachten zelf uitvoeren, zoals de niet-gecertificeerde lasopdrachten. Dit vind ik erg leuk om te doen!”.

Glen en Jurriën zijn bezig met de afronding van hun stage, die eindigt in februari. Als erkend leerbedrijf vindt Elzinga het belangrijk om studenten te ondersteunen in hun vakgebied door het aanbieden van stages. Binnen ons bedrijf hebben we diverse praktijkleermeesters die de stagiairs kunnen begeleiden. Als bedrijf zijn we via SBB erkend, voor bijvoorbeeld machinist grondverzet, middenkaderfunctionaris-infra of vakman gww, technicus engineering, service monteur én bedrijfsadministratie. Wil je meer weten over een stage bij de Elzinga Groep? Kijk dan op SBB of neem contact met ons op.