Engineering

Engineering

Elzinga Machinefabriek heeft een hoogwaardige en gespecialiseerde afdeling Engineering. Onze specialisten kunnen u bij vrijwel elk vraagstuk helpen om de perfecte oplossing te vinden, te ontwerpen én te realiseren.

Van probleem naar oplossing

Onze klanten bespreken hun ideeën met ons en wij bedenken een passend concept. Maar daar stopt onze dienstverlening niet. Het concept wordt vervolgens vertaald naar een concreet haalbare oplossing, compleet met technische tekeningen en alle benodigde berekeningen.

Onze engineers begeleiden vervolgens ook de productie van de maatwerkoplossing binnen onze Machinefabriek. Dat betekent dan ook dat we bijna alle onderdelen van de productie in huis uitvoeren. Korte lijnen en snel van concept naar complete uitvoering. Dát is onze meerwaarde.

Duidelijk aanspreekpunt, complete service

Er is een duidelijk aanspreekpunt gedurende het gehele proces en in geval van aanpassingen is er altijd een snelle afstemming met alle betrokkenen. Doordat deze lijnen kort zijn kunnen we heel efficiënt en effectief werken.

Voorbeelden van engineering-oplossingen voor onze klanten

  • Voor een klant in de industriële sector hebben we een speciaal kraanblok ontwikkeld met een snelkoppelsysteem voor een bovenloopkraan. Hiermee worden hydraulische en op afstand bedienbare hulpstukken geautomatiseerd gekoppeld voor het verplaatsen van producten tot 45 ton. Een praktische oplossing die veel bijdraagt aan een efficiënter en veiliger productieproces. Zie hier het mooie resultaat:

kraanblok met snelkoppelsysteem voor bovenloopkraan

  • Voor een andere klant ontwikkelden we een hydraulisch systeem voor het laden en lossen van 10 big bags tegelijkertijd. We dragen op deze manier bij aan de efficiëntie van de klant.
  • Voor een offshore bedrijf bedachten en ontwikkelden we een zeer compact, op afstand bedienbaar transportsysteem voor het verplaatsen van producten binnen de ruimen van een schip.
  • Voor een producent van elektromotoren maakten wij een elektrisch bedienbare kruistraverse van 15 ton voor het transporteren van koperen wikkelingen van diverse afmetingen. Flexibiliteit was hierbij het sleutelwoord.

Elektrisch bedienbare kruistraverse

We kijken graag naar uw specifieke situatie, om vervolgens een passende oplossing te verzinnen en uit te voeren.

Op zoek naar meer voorbeelden?

Of benieuwd naar welke oplossingen we voor u kunnen bedenken? Neem dan gerust contact op, we helpen u graag verder.

Contact