Nieuwe CNC draaibank voor Elzinga Machinefabriek

Ga terug naar het overzicht Nieuwe CNC draaibank voor Elzinga Machinefabriek

Sinds kort heeft Elzinga Machinefabriek de Style 750 CNC draaibank in gebruik genomen. De nieuwe draaibank is volledig geautomatiseerd, waardoor het geprogrammeerde product compleet van begin tot eind te bewerken is.

Het product wordt op de engineeringsafdeling van de Machinefabriek of bij de draaibank zelf ontworpen. Vervolgens zorgt onze draaier ervoor dat alle gegevens zorgvuldig in de machine worden gezet.

Om alles uit de draaibank te kunnen halen hebben de medewerkers van de Machinefabriek een eendaagse cursus gehad. Alle nieuwste ‘snufjes’ zijn uitgelegd en besproken door de monteur van Style. Het blijkt dat de machine erg gebruiksvriendelijk is; de medewerkers konden vrijwel meteen aan de slag.

De nieuwe draaibank is ondersteunend aan de productiemogelijkheden van Elzinga Machinefabriek. Zo worden vanaf heden alle onderdelen voor bijvoorbeeld de E-Grab en de snelwissels in eigen fabriek geproduceerd. Juist het specifieke werk en de complexe bewerkingen van Elzinga Machinefabriek maakt dat deze draaibank een mooie uitbreiding is.

Specificaties

  • Draaidiameter over bed: 750mm
  • Draaidiameter over support: 530mm
  • Afstand tussen centers: 1900mm
  • Doorlaat hoofdspindel: Ø105mm