Ga terug naar het overzicht Kraanschip Triton krijgt onderhoudsbeurt van Elzinga Machinefabriek en Hijsspecialist.nl

Kraanschip Triton krijgt onderhoudsbeurt van Elzinga Machinefabriek en Hijsspecialist.nl

Het 300T kraanschip Triton is onlangs voorzien van een grote onderhoudsbeurt door Elzinga Machinefabriek en Hijsspecialist.nl. Door intensieve samenwerking van beide bedrijven is het kraanschip van Wagenborg Towage weer veilig inzetbaar voor onder meer grote windprojecten.

Het kraanschip wordt ingezet voor zwaar hijswerk. Voor het uitvoeren van dergelijke extreem “heavy lifting work” is grip op veiligheid van groots belang.

Grote onderhoudsbeurt

In korte tijd hebben Elzinga Machinefabriek en Hijsspecialist.nl, beide onderdeel van de Elzinga Groep, het kraanschip een grote en vooral niet alledaagse onderhoudsbeurt gegeven. De bedrijven hebben in korte tijd de unieke opdracht samen uitgevoerd.

De keurmeesters van Hijsspecialist.nl hebben de hijsonderdelen op het schip gekeurd. Ook is de 300T hijskraan van het schip voorzien van een load test. Een spectaculaire en niet alledaagse klus voor onze keurmeesters!

Vervolgens heeft Elzinga Machinefabriek alle hijsblokken volledig gereviseerd, gestraald, gecoat en gemonteerd. Hierdoor zijn alle onderdelen weer als nieuw én veilig inzetbaar tijdens de werkzaamheden.

Nieuwe producten

Hijsspecialist.nl heeft naast de keuringen een aantal nieuwe producten geleverd. De hijs- tui- en verhaaldraden zijn vervangen, omdat de oude draden waren versleten. Uit voorzorg heeft Hijsspecialist.nl daarom alle draden, in overleg met de opdrachtgever, vervangen. Tot slot heeft de Machinefabriek een juk geproduceerd. Door het juk te gebruiken voegen 2 hoofd hijshaken samen tot één haak van 300T.

Spectaculaire samenwerking

De onderhoudsbeurt aan de Triton is met spoed uitgevoerd, omdat het kraanschip dagelijks wordt ingezet. Door de snelle service en de afgestemde samenwerking tussen Elzinga Machinefabriek en Hijsspecialist.nl is het kraanschip op tijd opgeleverd en gecertificeerd. Ondanks dat Elzinga Machinefabriek en Hijsspecialist.nl beide onderdeel zijn van de Elzinga Groep, is het niet gebruikelijk dat ze samen een opdracht uitvoeren. Deze opdracht laat zien dat de samenwerking alleen maar goed uitpakt!

Inmiddels wordt de Triton ingezet voor Van Oord Offshore Wind voor het bouwen van Windpark Fryslân op het IJsselmeer.